Wednesday, March 23, 2016

Well, hello.

Hi guys. It's been a long time since my last Japanese (outdated) photo diary. I apologize for being such a lazy blogger, yes I know. I have such a hectic semester, and I am very very lazy to touch my blog. No, no, I'm not lazy to update my blog, I really love to write and post, but I'm lazy to edit all photos I must post. So please pardon me for taking a long hiatus.

If I can tell you, this semester feels like the worst semester yet the best semester of all. The worst part is that I get a non-easy teachers in college, they've given me so much tasks I should do everyday. I'm not exaggerating, but everyday I must do my assignments and I have no time to either blog or just surf something on my laptop. I only open my laptop for assignments and youtube (to hear music tho..)

The best part is I meet people who really take care of me and I meet those people who are truly sincere being my friends. I can't thank more to them that they always support me whenever and wherever I am.

But, here's the good news: I manage to open a new blog specially for my photographs. I have so many photos that haven't been posted these past years, so I open a new blog on tumblr, the link is:
http://little-ainstain.tumblr.com
Just don't ask me why the name is that weird. They're the only words that came up in my head. I choose those words....... maybe because if I'm not mistaken, that little einstein cartoon I watched back then had a travel theme, did it? Correct me if I'm wrong lol

When I have a holiday, I will be more active here.
Yes, I hope so...
fingercross! :)

Thursday, December 31, 2015

Osaka Bound - Japan Photo Diary Day One

Well, hello guys! I finally fulfilled my promise :') Here it is my Japan Trip Photo Diary I've been promising since ages. Here is one reason why I'm finally being so diligent to edit all photos and post them in my blog : I am bored at home. I have nothing to do as I probably don't go anywhere for christmas holiday. My family and I firstly had planned to visit Malang because some people say it is good, but unfortunately there is an eruption of Mt. Bromo so we decided to cancel all preparation such as flights and hotels. There were also some situations happened which are too complicated to be told. My mom got sick and sh still feels unhealthy til now. So maybe it's an unfortunate moment for me but hey.. let's see the positive side. I can make a blog post for my blog :') Okay, I'll finish ranting and start the main purpose of this post! :)

p.s : I apologize for unstable editing.... I just love to edit photos. Boom

I'll split my trip photos to be three posts... I think? And the first post is all about Osaka! My first day in Osaka was a little bit hectic because it was sooo sooo damn crowded in the airport so we arrived late in Universal Studio. It was also so crowded and hot in USJ :') I only entered one attractions (if I'm not mistaken) which was Spiderman 4D. But fortunately we managed to see the Harry Potter land although we walked soooooo far :')

PHOTO DETAILS
1. The infamous Harry Potter castle (is it a castle or what... i don't know. Not a fan, sorry.)
2. The globe.
3. The ticket.
4. The stage SNSD used for their "Love & Girls" Japanese MV
5. That pretty corner where I couldn't resist to take photo.
6. Inside Harry Potter area
---------------------------------------------------------------------------------------------------
OUTFIT OF THAT DAY
Hat - Uniqlo ; Top - Korea ; Jeans - Mango ; Shoes - Charles & Keith ; Watch - Fossil
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------
 After enjoying a very hot day in USJ, we were heading to one of the most famous shopping place in Osaka, which is Shin sai ba shi. There were also soo many people there but I managed to take some photos.
PHOTO DETAILS
1. An eye-catching Crab sculpture.
2. One of the shopping street in Shin sai ba shi.
3. The famous Glico board!!
4. Osaka at night

At first I wanted to make Osaka photos in an entry but I'm too lazy to edit day two, plus it will become a very heavy post if I combine two days row, so I decided to separate the post :')

See you in the next post! Oh by the way, tomorrow is the first day of 2016!
Merry Christmas 2015
Happy New Year 2016 ♥

Monday, October 12, 2015

Geo Eyescream RayRay Chocomousse [Review Softlens - Eyelovin]

 {Language is in Bahasa}

Hai semua, berasa udah berapa bulan aku hiatus dari dunia blogging. Semester 3 entah kenapa berasa sibuk (mungkin aku doang yang berasa sibuk ya, mahasiswa lain sih selow aja pada haha) sampai-sampai mau nge-blog rasanya males banget. Miaaaaane! Tapi aku balik lagi nge-review softlens karena aku pengen blog ini tetep jalan.

Hari ini aku mau nge-review softlens yang sama seperti kemarin, yaitu tetap dari Eyelovin dan dengan series yang sama yaitu Geo Eyescream, tapi dengan warna yang lain, yaitu Chocomousse. Softlens sebelumnya aku pakai selama 3 bulan dan rasanya masih nyaman, tapi yang ini aku pakai satu setengah bulan rasanya udah gak nyaman. Hmmmmmmmmmm, apa mungkin karena aku gak bersih ya pakainya? Hahahahaha, agak merasa rugi sih, tapi gak apa deh, berarti sudah saatnya beli softlens jenis lain :p

Oke, daripada ngomong-ngomong gak jelas, akuu mulai aja ya review-nya!

- PACKAGING -  
Untuk packaging-nya, biasa aja sih, seperti layaknya softlens pada umumnya. Yang aku suka dari website eyelovin-nya sendiri, dia memperbolehkan kita memilih tingkat minus yang berbeda antara mata kiri dan kanan. Lalu dia juga pakai bubble wrap agar kalau sampai botol softlens-nya jatuh, mengurangi kemungkinan pecah. Kotaknya juga lucu banget, sih.
Yang aku kurang suka dari softlens buatan korea itu adalah botolnya. Aku lebih suka softlens yang pakai kotak plastik lalu di-sealed, berasa lebih higenis aja gitu. (ini pendapat aku pribadi sih)

- DETAIILS -
Design - Design-nya sih aku suka, karena di softlens-nya itu ada pinggiran hitamnya, sehingga memberi efek mata lebih besar, tapi tetep terlihat natural. Motif-nya jatuhnya bagus ketika dipasang di mata.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Color - Chocomousse ini mungkin bisa disebut warna dark brown ya, dan bahkan kalau dari jauh gak begitu kelihatan pakai softlens. Tbh, warna-nya terlalu gelap sih buat aku. Next time aku bakal beli warna coklat yang lebih terang!
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Enlargement - Softlens ini cocok buat kamu yang mau tetep tampil natural, tapi mata tetep keliatan cantik. Kalo kamu berharap mata kamu bakal kaya ulzzang ulzzang gitu, softlens ini kurang cocok buat kamu. Enlargement-nya 14.5mm sehingga cukup standar kalo di pakai, which is aku suka banget. Aku gak gitu suka yang buat mata terlalu besar kaya mau keluar :p Biarpun gak begitu besar, tapi dengan pakai softlens ini buat mata kita lebih lebar, dari yang tadinya mata aku sayu gitu bisa jadi keliatan lebih lebar :D
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Comfort - Seperti yang udah aku review di post sebelumnya, softlens ini nyaman kalau dipakai. Dari pagi jam 8 sampai jam 5 cukup kuat. Tapi entah kenapa softlens yang ini cuman bertahan satu setengah bulan, kemungkinan terbesarnya sih karena selama ini aku kalau nunggu dijemput di kampus angin-anginan gitu, makanya matanya suka kaya gatel dan merah. Mungkin juga aku kurang higenis kali yah, jadi sempet pas pakai softlens ini mata aku merah tiap habis pakai. Jadi selama beberapa hari absen pakai softlens deh.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Overall, seperti review sebelumnya, softlens ini enak buat dipakai, asalkan kamu jangan angin-anginan dan yang higenis aja bersihinnya. Kalau mata berasa kering, pakai obat tetes mata khusus softlens. Kalau gatel, jangan digosok. Gitu aja sih. Hehe.

- POTD - 
Eaaaaaaaa, ini saatnya saya narsis. Pertanyaan pertama, kenapa saya pakai beanie di hari yang panas terik> Ya, karena rambutku lepek dan sudah terlanjur keringetan, jadi yasudah ditutup dengan beanie. Di foto tidak terlalu kelihatan sih, softlensnya. Apalagi kalau dengan kamera handphone, lebih tidak keliatan lagi.
Karena aku sadar kalau di post yang kemarin brightness-nya terlalu tinggi, aku mengambil gambar di luar dengan natural lighting langsung dari matahari. Hehehe

Haduh, kenapa saya disini putih sekali seperti vampir..... Maafkan editan saya yang tidak konsisten ini teman-teman >.< Maklum, bukan anak DKV jadi gak jago-jago banget edit :p
Sudah dulu deh, saya masih ada tugas HAKI, doakan supaya cepat selesai ya...... (sambil ngantuk-ngantuk)

BYE! :)

update --- aku lupa kasih nilai ya! hahahahahaha

Design : 9/10
Color : 8/10
Enlargement : 8/10
Comfort: 7/10